Derfor bør du få solceller på dit hus

SPONSORERET INDLÆG

Overvejer du at få solceller på taget af dit hus? Det kan vi godt forstå! Der er nemlig mange penge at spare og mange fordele ved at have solceller. Vi vil her gennemgå de væsentligste årsager til, at du bør få solceller på dit hus.

Hvad er solenergi?

Først og fremmest er det måske meget rart lige at få styr på, hvad solenergi egentlig er for en størrelse. Solenergi er den energi, som solens stråler indeholder, og som vi mennesker har lært at udnytte til bl.a. elproduktion og opvarmning. For at udnytte solens energi, kræver det dog, at vi har solceller. Det er nemlig solcellerne som lagrer og omdanner solenergien til strøm.

Solceller er klimavenlige

Nu når vi har fået på plads, hvad solceller egentlig er, så lad os fluks starte med at se på fordelene ved dem. Den første fordel er, at solceller er enormt klimavenlige sammenlignet med stort set alle andre energiformer. En installation af solceller på dit tag, vil med andre ord bidrage positivt til den grønne omstilling og til at nedbringe din CO2-udledning.

Lang garanti og levetid

Langt de fleste moderne solcelleanlæg har en garanti på helt op til 40 år. At få anlagt solceller på taget vil derfor i stort set alle tilfælde være en god forretning på sigt, da udgifterne til solcellerne vil tjene sig selv ind i løbet af deres levetid.

Derudover har solceller den fordel, at de stort set intet vedligehold kræver. Du skal derfor ikke løbende have pengepungen frem, for at få repareret eller serviceret dine solceller. Det eneste du reelt skal gøre er at efterse dem og rengøre dem, når de er blevet beskidte – hvad du i øvrigt kan få de fleste vinduespudsere til at hjælpe dig med.

Solceller kan indgå som et bygningselement

Det er ikke alle som synes, at solceller ovenpå taget er særligt flot. Hvis du er en af dem, så findes der heldigvis en løsning. Solceller kan nemlig integreres i bygningens arkitektur, dvs. indgå som et bygningselement i taget eller i facaden. Dermed erstatter solcellerne andre typer af facadebeklædning, og du slipper for at have dem liggende ovenpå taget. I stedet indgår solcellerne som en naturlig del af dit tag.

Dit hus stiger i værdi

Solceller er attraktive og eftertragtede. Vælger du at få monteret solceller på dit tag, kan du derfor godt forvente, at dit hus stiger i værdi. Du sparer med andre ord ikke kun penge på elregningen, men vil også opleve en værdistigning af dit hus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *